beats by dre cheap

Kina se priprema da preuzme dominaciju nad cijelim svijetom

Kina ne prestaje da kupuje zlato po cijelom svijetu. I u sve većim količinama.

Što je takođe indikativno, ne kupuje ga samo centralna banka Kine, nego i pripadnici njene elite.

Poznati švicarski ekonomski analitičar Egon fon Grejerc sreo se sa velikom grupom finansijskih menadžera koji upravljaju novcem kineske elite, a evo šta je potom otkrio:

"Svi ulažu u zlato. Apsolutno svi. Kinezi bez zaustavljanja povećavaju svoje kupovine zlata. Oni odlično razumiju šta se u svijetu događa. Oni će zato i dalje kupovati zlato, A to će jednog lijepog dana izvršiti veliki uticaj na svjetsko tržište zlata".

Fon Grejerc je još dodao: "A kada se tržište vrijednosnih papira uruši - Kina će dominirati na tržištu zlata. Ja lično sa nestrpljenjem čekam momenat kada zapad više neće biti u stanju da cijenom zlata manipuliše posredstvom tržišta od vrijednosti i međubankarskog tržišta".

Kina je posljednjih dana dobila ogromne količine zlata sa burzi u Londonu i Njujorku.

Prvo je stiglo u Švicarsku, pa odatle u Indiju i Kinu.

U septembru je 70 odsto zlata Švicarska uvezla iz Britanije i SAD.

Vrlo je često zlato kojim se trgovalo u Londonu i Njujorku ostajalo u Londonu i Njujorku, a samo je mijenjalo banke-vlasnike fizički ostajući u Britaniji i SAD. A sada preko Švajcarske odlazi u Indiju i Kinu.

I, teško da će ga Kina i Indija ikada više vratiti nazad.

Fon Grejerc prognozira:

"Uskoro će se na tržištima zlata pojaviti ogromni deficit, a to će - kada bude na vrhuncu - izvršiti veliki pritisak na cijenu zlata. Taj dan više nije daleko".

sihiri i zazori
http://havale.blogger.ba
02/11/2018 08:37