sihiri i zazori

Dobrodošli na moj blog. Welcome to my blog! This is blog dedicated magic and fortune telling. In joy in reading!

20.11.2018.

Odbrana od noćnih magijskih napada

Posebna vrsta magijske aktivnosti jesu takozvani psihički napadi. U odnosu na druge oblike vradžbina koje mogu biti usmjerene prema određenim dijelovima tijela ili prema tijelu u cijelini, ovi napadi upereni su isključivo prema podsvjesti pojedinca. Vrše ih isključivo oni koji se bave profesionalno crnom magijom.

Svrha napada zapravo je jednostavna: crni magičar hvata psihički kontakt s osobom koju želi napasti, a zatim je i napada. To je najčešće zbiva u snu, kad odbrambene stege tijela popustaju i kad se kroz zamrlu svijest vrlo lako prodire do podsvjesti.

Ovakve vrste napada najčešće se manifestiraju kao teški i mučni snovi, noćne more, osjećaj propadanja i padanja, gušenje i nesnosan smrad koji nestaje čim se spavač probudi. Naravno, kao i kod drugih vrsta čarki, ni ovom prilikom ne smije se upadati u zamku i za svaku takvu pojavu odmah optužiti crnu magiju. Naime i niz drugih uzroka iz svijesti i svakodnevnog života također može jednokratno dovesti do sličnih osjećaja tokom spavanja. Međutim, ponavljaju li se navedene manifestacije učestalije ili u pravilnim vremenskim razmacima, tad nema mjesta dvojbi: riječ je o psihičkom napadu. Zanimljivo je reći kako se i u bosanskoj magiji, među stravarkama, znalo za psihičke napade čemu svjedoči ova basma: "Na Ameli nikakva uroka, nikakva napada, nikakvog prepasti, nikakve bolesti...".

Onog trenutka kad crni magičar uspostavi vezu s podsvješću pojedinca na kojeg želi djelovati i čim uspije u snu izazvati prvu manifestaciju, posao mu je olakšan. To se može usporediti sa lopovom koji zna šifru bankovnog trezora. Samo treba ući i otvoriti ga, pa pokupiti novac. Jednom ostvareno djelovanje svakim se novim napadom samo produbljava, sve dok pojedinac koji je napadan ne zatraži pomoć doktora i lijekova. Nastave li se takvi napadi i dalje, usprkos liječenju neće dolaziti do poboljšanja, već će se nastaviti destrukcija, sve do konačnog uništavanja psihe.

Zašto bi neko napao nekoga na taj način? Kao jedno od objašnjenja je lična osveta. Drugo objašnjenje je i visina ponuđene nagrade za obavljen posao. Treće objašnjenje je i slučajni odabir žrtve kako bi se isprobale vlastite zle moći. Postoje i drugi razlozi. Bez obzira šta je motiv napada, svakako se radi o jednom od najpodlijih korištenja sposobnosti i okultnog znanja.

Od takvih napada pojedinac koji ne poznaje magiju vrlo se teško brani. Jer svrha odbrane je uništiti uzrok a ne posljedice. Zato uvijek savjetujem da se u takvim slučajevima potraži pomoć vješca ili vještice, nas koji se bavimo bijelom magijom, kako bi pomoć bila uspješna i brza.

Neke stvari se ipak mogu napraviti i u okvirima samoodbrane od čarki i negativnih sila. Kao prvo, potrebno je odmah promjeniti mjesto na kojem se spava. To znači ili promjeniti krevet spavajući u nekoj drugoj sobi ili krevet pomaknuti s mjesta na kojem jeste i premjestiti ga na drugo mjesto u istoj sobi. Isto tako, odmah treba izmijeniti navike odlaska na spavanje, pomičući sat odlaska u krevet na ranije ili kasnije. Također, uvijek pomaže stavi li se oko vrata ili ispod kreveta neki metalni predmet poput ključa, eksera, noža, mašica, makaza, soli.

Uz sve to, mogu se napraviti i određeni obredi samoodbrane. Oni, doduše, neće obustaviti napade i oslabiti ih, ali će pojačati vlastite odbrambene moći i onemogućiti lagano prodiranje crnog magičara kroz psiho-napade.

www.tana.bosnianforum.com