sihiri i zazori

Dobrodošli na moj blog. Welcome to my blog! This is blog dedicated magic and fortune telling. In joy in reading!

09.12.2017.

Proricanje po želji i narudžbi

Kao i svake godine trećerazredne novine poput Trećeg oka, Aure, Magične Zone, Astrala i ko zna još koji naslova, pokušavaju nam servirati neke svoje istine i predviđanja samozvanih i nacionalističkih orijentiranih "proroka" i "vidovnjaka" koji svake godine u ovo vrijeme vide iste stvari poput uspona Rusije i rušenja Amerike, raspada Europske Unije, nekakvog pripojenja genocidne tvorevine republike srpske Srbiji, ostanak Kosova, prosperiteta u zemlji iz koje potiču i niz drugih gluposti, koje kratko rečeno nisu nikakva proročanstva nego zapravo njihove želje šta bi oni voljeli da bude. Najzad, po izjavama današnjih "vidovnjaka" vrlo lako je shvatiti ko su i o čemu razmišljaju te čemu se lično nadaju. Uglavnom, od vidovitosti kod njih nema ni V.

Ali, pogledajmo one stvarne povijesne proroke, u koje svakako nećemo svrstati nerazumljivog i dvosmislenog Nostrodamusa ili prevarantsku baba Vangu, nego one istinske pojedince koji su na manje spektakularan i prilično logičan slijed poredali neka globalna dešavanja.

Većina vas vjerovatno nikada nije ni čula za tajanstvenog bavarskog redovnika iz XVI.vijeka, kojeg su prozvali Crni Pauk. Njegovo ime je savremena izvedenica prema crtežima pauka koji su umjesto potpisa ostali nacrtano u dnu stranice njegovih proročkih promišljanja.

Za razliku od mnogih proroka, Crni Pauk nije bio opterećen dramatikom i detaljnjim plašenjem naroda kako bi skrenuo pažnju na sebe te na smišljeno sugestivan način tjerao mase da vjeruju u ono što im prezentira. Njegova proročanstva sežu sve do 3000.godine za kad najavljuje kraj postojanja smrti, odnosno početak besmrtnosti. Također, za razliku od drugih vidovnjaka prošlih vijekova, Crni Pauk je svoja proricanja vezao uz desetljeća i doba, za svako od njih dajući kratku i jezgrovitu karakteristiku.

Prema bilješkama u ovim periodima su obuhvaćena njegova prilično zanimljiva viđenja:

2000.-2010.godina: decenija straha

2011.-2020.godina; decenija smirivanja

2021.-2030.godina: decenija ponavljanja znakova

2031.-2040.godina: decenija mahnitosti

2040.-2060.godina: doba dubokog padanja

2060.-2500.godine: doba slavljeničkih pohoda

2501.-3000.godine: doba nastanka besmrtnosti.

Ono što je Crni Pauk zasigurno tačno predvidio do sada sažeto je u ovome viđenju: -" Do 2000. godine čovjek će se postupno pretvoriti u najopasniju životinju koja postoji i svojim djelovanjem ugroziti sve ono što su generacije prije njega stvarale i stvorile!"