sihiri i zazori

Dobrodošli na moj blog. Welcome to my blog! This is blog dedicated magic and fortune telling. In joy in reading!

04.12.2017.

Hitler je najveći evropski junak! Živio Hitler! Slava nacistima!

U svijetu je već odavno poznato da je Balkan oduvijek bio oaza primitivnih i nazadnih ljudi, koji iako od antike okruženih velikim civilizacijama poput Grčke i Rima, izuzev stećaka u BiH, nisu imali niti jednog kulturološkog ili građevinskog poduhvata. I nikada ga ne bi ni imali da im nisu Rimljani, Osmanlije i Austrougarska donijeli koliko toliko civilizacije. No, to nije jedina historijska istina. Naime, samo ovdje na Balkanu ratni zločinci, posebno oni koje je osudio međunarodni sud u Hagu postaju heroji.

Po tome bilo bi krajnje vrijeme da neko napokon Hitlera i ostale naciste proglasi herojima! Pa oni to zaista jesu jer, kako nas uče Srbija i Hrvatska, svako onaj ko u ime svog naroda pobije na hiljade drugih nije zločinac nego junak koji se borio za svoje. Pa i Hitler i nacisti su se borili za svoj njemački narod i prema tome, po srpsko-hrvatskom mišljenju, oni su junaci i trebalo bi im zapaliti svijeće i u Saboru odati minut šutnje. Ne znam zašto se na tome čeka?!

Od danas ja počinjem ozbiljno tvrditi da su Hitler i nacisti heroji a nikako zločinci. Ako su Mladić, Karadžić, Milošević, Arkan, Praljak i ostala bagra heroji e bogami jeste onda i Hitler i ostali nacisti! To treba ući u udžbenike istorije da djeca napokon shvate ako ubiješ na stotine ili desetine hiljada ljudi samo zato što nisu tvoje vjere i nacije postat ćeš junak i po tebi će se nazvati ulice, trgovi, škole... Čak i na tv kalendaru veličat će svakog rođendana tvoja uzvišena djela. To vam kažem ozbiljno. Ko šljivi šta tvrdi međunarodni sud ili nepobitne činjenice, kome je to još važno?! Bitno je samo ono u što mi želimo vjerovati jer mi smo ti koji određujemo šta je istina. Samo naša balkanska istina je prava istina! Svi drugi besramno lažu!

Zanimljivo je kako se odjednom niko ne sjeća kako su ratni zločinci Tuđman i Milošević ranih devedesetih složno dijelili BiH te planirali genocid nad Bošnjacima?! Zanimljivo je i to kako Hrvatska zaboravlja da je, recimo, BiH odabrala nekim slučajem da ostane u sastavu Jugoslavije, tojest da se nije odlučila na nezavisnost, da bi JNA i četnici doslovno Hrvatsku pregazili i razorili. Ovako im je Bosna bila idealna tampon zona, jer dok su JNA i četnici provodili etničko čiščenje od bošnjačkog naroda i razarali BiH, ista ta Hrvatska je imala smanjen postotak vojne agresije. I baš zbog toga se uspjela pregrupisati i naoružati. U Prijedor su na primjer 1992.godine umarširali četnici sa Korduna, Banije i Like. Isti oni koji su ubijali gdje su koga stigli po Bosni. Svima nam je poznato dok nije počela agresija na BiH ista ta Hrvatska je u dobrom dijelu bila okupirana i pod izravnom mogućnosti da bude rascjepkana.

Naravno, prijašnje i sadašnje hrvatske vlade glume amneziju i lažnu žrtvu, poput srpske strane, mada znamo svi da je jedina istina kako je bošnjački narod devedesetih bio najveća žrtva srbijanske i hrvatske agresije. Najviše je ubijanih Bošnjaka, najviše onih koji su prošli logore, zlostavljanja, klanja, paljenja, silovanja bili su iz bošnjačkog naroda. Nad kim se izvelo etničko čišćenje i genocid? Nad Bošnjacima.

Proustaška hrvatska vlada umjesto da se ogradi od onih koji su pokušali u BiH stvoriti nekakvu hrvatsku republiku herceg bosnu, koja nikako ne bi mogla nastati drugačije nego poput genocidne tvorevine republike srpske, oni javno odaju u Saboru minut šutnje za egoističnog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji je dokazao svojim kukavičkim samoubistvom ono što je bio uvijek - zločinac i kukavica. Takvi su bili i četnici dok su klali i ubijali po Bosni - junaci nad junacima. Pa lako je biti junak naoružan do zuba i ubijati goloruki narod. Kakvi su to junaci?!

Kada je ratni zločinac, ali i veliki srpski junak, Radovan Karadžić izjavio pred početak agresije na BiH kako će jedan narod nestati, aludirajući na Bošnjake, nepažljivo se izlanuo otkrivajući planove Srbije i JNA za Bosnu. Ali, naravno, ko se toga danas sjeća?! Srbi su od velikih junaka i ratnika nakon etničkog čišćenja i genocida nad bošnjačkim narodom odjednom, doslovno preko noći, oboljeli od čudne kolektivne amnezije. Oni se toga jednostavno ne sjećaju a lajavi Dodik, najveći egocentrik na našim prostorima, koji danonoćno laje svakakve gluposti ko seoska baba, opsesivno se trudeći biti u stalnom centru pažnje, izjavljuje kako postoje nekakve četiri istine: četnička, ustaška, bosanska i "haaška". Naravno, da bi egocentrik to volio ali na njegovu žalost postoji samo jedna istina i eno je u Srebrenici, eno je u Prijedoru, Foči, Višegradu, Bratuncu... Svuda je po Bosni. I niko je nikada ne može promjeniti ma koliko se trudio. Istina je samo jedna! I takva će ostati!

Neka samo Dodik, četnici i ustaše, čast izuzecima među Bosancima i Hercegovcima, rade na svojim istinama i povijesti, neka bježe od činjenica i Haga, neka veličaju i slave ratne zločince, ali nemojte se onda amnezičari čuditi ako vam budućnost ne bude onako sjajna kako mislite da će biti. Jer sve kad-tad dođe na naplatu. Ko god zaboravlja prošlost ona mu se ponovi.

Poput epidemije postalo je popularno da agresori tojest pojedini dio "bosanski" Srba i Hrvata glume da su navodno ugroženi u Bosni i Hercegovini, a svaku moguću priliku koriste da rade protiv ove države, sve to uz punu podršku Srbije i Hrvatske, koje od devedesetih disciplinirano rade na projektu destibilizacije BiH, glumeći javno kako im je stalo do stabilnosti i mira iste te Bosne. I dok je god tako imat ćemo ovakvo stanje.

Najveći problem Bosne i Hercegovine nije unutrašnji nego vanjski i on se zove hegemonistička politika Hrvatske i Srbije. Dok god bude aktualan dogovor Tuđman-Milošević iz devedesetih neće prestati destabilizacija naše zemlje. I upravo zbog toga BiH treba podnijeti tužbu pred međunarodnim sudom protiv obje zemlje sa jasnom optužbom pa da vidimo kako će je Hrvatska i Srbija pokušati osporiti. Jer da bi to učinile moraju predočiti dokaze da se ne mješaju u unutrašnje poslove BiH a to im je nemoguće za dokazati.

Najbolji dokaz stalnog mješanja je ovaj. Naime, svakome normalnom je uvijek bio interesantan taj neprirodni naziv "bosanski Hrvati" ili "bosanski Srbi"?! To znači da oni nisu autohtoni narodi BiH nego su se tu samo doselili, nešto kao Hrvati ili Srbi koji žive recimo u Njemačkoj. A da je baš tako dokazuju brojne posjete Mostaru ili Banjaluci od strane hrvatske ili srbijanske vlade. Zapravo, obje vlade manipuliraju sa njima jer im ne dozvoljavaju da budu ono što bi trebalo biti - Bosanci i Hercegovci. I dok je god tako imat ćemo jednu jedinu "balkansku istinu". Istu onu koja je Bošnjacima bila oduzela nacionalni naziv i nazvala ih Muslimanima, kao da se Bosne i Hercegovina zove Muslimanija pa bi bilo logično da se njen narod zove Muslimani. Nigdje se u islamskom svijetu niti jedan narod ne zove Muslimani, nego svi imaju svoj nacionalni naziv koji nema veze sa dominantnom religijom. Samo u BiH hrvatska i srpska hegemonija nametnula je taj naziv. Sjećamo se i onog drugog, još bezobraznijeg "neopredjeljen", koji je zapravo sam po sebi najbolje prezentirao svu mržnju prema bošnjačkom narodu i Bosni i Hercegovini.

Čudno je to kako Hrvatska nije dopustila da postoji "republika srpska krajina", Srbija Albancima nije dozvoljavala još od osamdesetih godina prošlog vijeka da odvoje Kosovo, ali iste te Hrvatska i Srbija bi željele svoje državice, nekakvu "herceg bosnu" i genocidnu "republiku srpsku". Navodim ih malim slovima jer to nisu države niti će ikada i biti. Uzalud onaj iz Dveri ili Zveri republiku srpsku naziva najvećim srbijanskim uspjehom u zadnjih 100 godina. Ako je genocid i otimanje tuđeg vaš najveći uspjeh onda ste odavno svi zreli za ludnicu! I na vašu žalost republike srpske nema ako nema Bosne i Hercegovine. Da nekim slučajem nestane BiH automatski bi nestalo i vašeg najvećeg uspjeha. Jer upravo BiH je garant njenog postojanja. Žao mi je ali je tako!

Čudno je i to dok su četnici devedesetih ubijali muslimane niko se iz Europe nije to sjetio nazvati kršćanskim pokoljem, terorizmom ili nečim drugim. Danas odjednom taj termin se obilno koristi za muslimane?! Jako čudne definicije i pojmovi. Svi su ujedinjeni protiv muslimana, isti ti koji su ćutali i žmirili dok su četnici otvarali konc logore za Bošnjake. Ne pamtimo da ih je iko tada nazvao teroristima, niti da su bili prijetnja za Europu, mada su stopostotno sljedili nacističku praksu i filozofiju. U Europi priznat ćete stvarno postoje čudna mjerila. Nisu univerzalna nego se prilogođavaju kako kome odgovara. Pitam se da li je teroristički čin bilo dizanje Starog mosta u zrak? Ili je pojam terorizam ipak samo ekskluzivan pojam za muslimane ali nikako i kršćane?! Zašto hrvatska predsjednica, inače apsolutna poslušnica Amerike, kada tako voli "vidjeti" teroriste u Bosni ne spomene koji je terorista u Mostaru raznio Stari most? Ah, da, i ona boluje od amnezije. Opaka je to neka bolest koja je napala Tuđmanove i Miloševićeve sljedbenike. Jako opaka....

Na kraju, kome god ne paše Bosna i Hercegovina, bio on Bošnjak, "bosanski" Srbin ili Hrvat, neka slobodno ide. Svijet je otvoren: neka ide u Srbiju, Hrvatsku, Tursku, Njemačku, Ameriku, Australiju... Neka ide, najgluplja stvar je živjeti u zemlji koju ne voliš! Zašto se mučiti? Niko nikoga ne prisiljava da živi u tako groznoj Bosni i Hercegovini. Idite, oslobodite nas svog otrova i neka oni koji vole ovu zemlju mogu na miru i živjeti u njoj. Jednostavno i lako rješenje, ne treba tu puno pametovati. Dodik ima svoju vilu na Dedinju, Čović na moru, Izetbegović vilu u Anadoliji. Vidite, oni ne vole Bosnu i već su si odabrali gdje će otići. E tako i vi ostali koji mislite da je BiH najgora zemlja odaberite si mjesto i idite. I da vam bude sa srećom - gdje otišli tu i ostali! Možemo mi bez vas. Mi, koji ratne zločince, one koji su planirali i vršili masovna ubijanja, ne smatramo nikakvim herojima nego najvećom sramotom i užasom koji se mogao dogoditi BiH i njenom lijepom i dobrodušnom narodu.

sihiri i zazori
<< 12/2017 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31flags.es
MOJI FAVORITI
Simple things
Bosnian Wor(l)d
It's all in your head, Elena.
U urbanoj sahari života
Tyndall effect
Zle priče
Superpenzioner
GRADAČAC I NJEGOVE ZNAMENITOSTI KROZ HISTORIJU
F.C. BARCELONA FANS ™
Arabic magic السحر العربي
BOSANSKI HOROSKOP - BOSNIAN HOROSCOPE
Mythology of Bosnia and Herzegovina
OMAR
Volim te. Ne možeš mi to oduzeti.
................Pioniri VIII-3........2010/11
........Moje liječenje ljekovitim travama i još.
Bosnian magic
Nemir skitnice
O etnogenezi Bošnjana - Bošnjaka
Kozmetički kutak
- You want me ? Come, find me.
ZA ONE KOJI RAZMIŠLJAJU
BIOENERGIJOM - AKUPUNKTUROM - RADIESTEZIJOM
Narodno liječenje i zdravlje
Te he echado de menos
NEOBUX: Ne radite za novac neka novac radi za Vas!
TRADITIONAL WITCHCRAFT
duhovna_medicina
That's life!
IVAN BAĆAK TOMISLAVGRAD
Pizdim, dakle postojiš.
Ehli Bejt (as)
Ilahije i Kaside
Želite zaraditi 500+ $ mjesečno ?
Lady GaGa - Goddess Of Love
MileyAndAshley|Sve o Miley Cyrus i Ashley Tisdale
To hold you here
- ja živim za nas . ♥
Pola moga svijeta
Crveni križ Općine Zenica
New year,new life
ViPromo
Derventa Genocide Blog
GOLI OTOK
Agencija Dostavljač
FCBarcelona | més que un club
Pogledajmo zajedno preko ograde!
Samo marioneta
KATET
Moj je zivot igra bez granica-TOSE 4EVER
više...

BROJAČ POSJETA
1468604

Powered by Blogger.ba