sihiri i zazori

Dobrodošli na moj blog. Welcome to my blog! This is blog dedicated magic and fortune telling. In joy in reading!

05.11.2017.

Bivši premijer Katara priznao da su Siriju razbijale - njegova zemlja, SAD, S.Arabija i Turska

Bivši premijer Katara - šejh Hamad bin Džasim bin Džabr Al-Tani - u jednoj tv-emisiji je faktički razotkrio četiri glavna sponzora sirijske takozvane "naoružane opozicije" i ekstremnih grupacija.

Otvoreno je priznao da su teroristi od 2011.godine potpuno "na blagajni" i pod komandom četiri zemlje: SAD, Saudijske Arabije, Katara i Turske.

Pritom je naveo da je cilj rata protiv Sirije bio i ostao - svrgavanje njenog predsjednika Bašara Asada.

Al-Tani je u istoj televizijskoj emisiji nagovijestio da zvanična Doha raspolaže snimcima i dokumentima koji potvrđuju njegove tvrdnje.

Al-Tanijev nastup je svojevrsni odgovor Vašingtonu i Rijadu čiji zvaničnici su nedavno optužili Katar da finansira Al Kaidu i ISIL. Ustvrdio je da su četiri zemlje saveznice u ratu protiv Sirije od samog početka bile "u istom rovu" i da su međusobno koordinirale sva dejstva u Siriji.

Moskovski vojni ekspert, Aleksandar Žilin, već je ocijenio da će Amerikanci najvjerovatnije biti u stanju da zataškaju ovaj skandal:

"Praviće se kao da se ništa nije dogodilo jer kontrolišu veliki dio medijskog prostora u svijetu i u Evropi. A Al-Tani poslije svega što je otkrio nosi glavu u torbi. Stara tradicija CIA je - izricanje smrtne kazne za predugačak jezik. Najmanje što mu se može dogoditi je organizovana kampanja za njegovu diskreditaciju".

Žilin posebno naglašava i upozorava:

"Ne treba očekivati efekte aktivirane moćne bombe. Uostalom, svi ionako sve znaju. Da svi znaju da "međunarodni terorizam" čine Sjedinjene Države i terorističke organizacije koje one podržavaju. Problem je što to niko zvanično neće izgovoriti".