sihiri i zazori

Dobrodošli na moj blog. Welcome to my blog! This is blog dedicated magic and fortune telling. In joy in reading!

13.06.2008.

Hadži Hasanovi zapisiU crnomagijaškim obredima, postoje osobe koje ajetima pišu zlo. Takve zle zapise može da uništi samo iskusan duhovni iscjelitelj

* Čula sam da su hodžini zapisi veoma moćno magijsko sredstvo. Interesuje me način na koji ih hodže rade, kao i to da li se upotrebljavaju samo za dobro ili i za zlo?

Od pamtivijeka narod u Bosni spas od bolesti najprije traži od najvještijeg hodže, uvjereni da će on sigurno znati da li je bolest od Boga data ili od vražbina. Hodže, duhovni iscjelitelji, molitvama iz Svete knjige Kurana, mogu da pomognu i to najčešće pravljenjem zapisa.
Duhovni iscjelitelj Hadži Hasan objašnjava da je ovo tradicionalan način lječenja duhovnim putem i da to može da radi samo pobožna osoba, koja živi u skladu sa vjerskim zakonima, koja zna arapski jezik kao i određena vjerska pravila. Zapisi se ispisuju na parčetu papira iz Svetog Kurana zavisno od problema o kome je riječ, a njihov zadatak je da liječe i štite od zla.

Zapis u vodi

Kad osoba dođe kod duhovnog iscjelitelja, mora da mu kaže ime, prezime i datum rođenja, na osnovu čega se otvaraju svete islamske knjige i iz kojih se odmah čita problem zbog koje je ta osoba došla.
Hadži Hasan tvrdi da iskusan duhovni iscjelitelj, može odmah i na prvi pogled da procijeni da li su tu osobu zaposjele negativne energije, te odmah rješava problem. Otvara knjige, uči dove (molitve) nad vodom u koju se stavlja zapis. Kod lakših slučajeva, ta voda se pije u naredna tri do pet dana.

Skidanje magije

Ukoliko je riječ o sihiru, nabačenoj magiji, tada se na zapis dopisuje ime i prezime te osobe, te se drži u vodi da odstoji od dvanaest do dvadeset i četiri sata i potom se pije ili se njome umiva. Takođe, ukoliko je riječ o jačoj magiji, zapis se zapali, pa se ta osoba kadi nad dimom.
Duhovni iscjelitelj ističe da zapis može da nosi svako, od malog djeteta do starijih osoba, dok za žene važi pravilo da mogu da ga nose i usljed menstrualnog ciklusa, samo ako je umotan u kožu. Zapis u tim danima ni u kom slučaju ne smije da dodiruje njenu kožu.

Moćni vefkovi

Hadži Hasan dodaje da se u zapise često stavljaju vefkovi, a to su razne skupine četvorina u koje se raspoređuju kuranski ajeti, proračunati u brojke po tzv. Ebdžed hisabu, sistemu u kojem svako slovo ima i brojnu vrijednost. Veoma snažnog dejstva, svaki kuranski ajet lijek je za određenu bolest. Međutim, upravo zbog njegove moći, kuranske ajete neki koriste i da bi nanijeli zlo. Preokretanjem riječi, crnomagijaškim obredima, po ajetima pišu zlo. Takve zle zapise može da uništi jedino iskusan duhovni iscjelitelj.
 
Kako sam spasila brak?
 
"Život mi se našao na prekretnici prije godinu dana, kada sam počela iz čistog mira da se svakodnevno svađam sa suprugom. Smetali su mi i on, i djeca, a i naši prijatelji. Nisam mogla da ih vidim očima. Moja prijateljica iz Bosne skrenula mi je pažnju da takvo moje ponašanje nije normalno, i da to nisu 'čista posla', te mi je ponudila pomoć duhovnog iscjelitelja iz njene zemlje. Kad sam ga posjetila, rekao mi je da sam pod dejstvom magije i dao mi je zaštitne zapise. Nisam vjerovala da običan papirić, ispisan meni nerazumljivim pismom, može da pomogne, ali uvjerila sam se kada je u mojoj porodici ponovo zavladala sloga i sreća", iskrena je Miranda iz Španije.

ZAŠTITA DJECE

Mala djeca su, kako ističe duhovni iscjelitelj, često žrtve urokljivog pogleda, ne toliko iz zle namjere, koliko zbog pogleda divljenja, pa ih je najbolje zaštiti zapisom.
Postoji još jedna stara, ali efikasna zaštita od sihira i zla, za djecu i odrasle - svako jutro dovoljno je pojesti sedam hurmi i eto zaštite preko cijelog dana.

sihiri i zazori
BROJAČ POSJETA
1151888

Powered by Blogger.ba